Hoe het begon…

Toen we trouwden en in ons eigen huis gingen wonen werd het snel duidelijk dat niet het traditionele gezegde “huisje kindje boompje” maar “huisje hondje boompje” voor ons van toepassing zou zijn.

Zo kwam onze eerste Boef “Pacha”. in huis. Snel daarna kwam “Purdy” het gezelschap vervoegen. Met Purdy bezochten we onze eerste hondenshows en brachten we wekelijks een bezoek aan de hondenschool waar we in contact kwamen met een bouvierfokker waar we naar een nestje gingen kijken. Uit dit nest kochten we onze multi kampioen “Rando” waarmee we vele binnen- en buitenlandse shows bezochten. Hij was ook houder van een werkcertificaat.

Tijdens een hondenshow in Duitsland ontmoetten we een bekende Nederlandse Bouvierfokker. Toen hij ons seinde dat er bij hem puppies waren geboren kwam “Troy” in onze roedel terecht. Op leeftijd van 4,5 jaar werd hij Nederlands kampioen.

Intussen kozen wij uit een nest waarvan Rando de vader was een teefje, “Anais”. Zij was tevens onze eerste bouvier met ongecoupeerde staart. De vele contacten die we hadden met de fokker van Troy resulteerde in de aanschaf van “Clyde”. Wanneer we vernamen dat een bevriend fokker een aantal honden weg deed, namen we “Daya” bij ons. Omdat we nog graag een reu wilden hebben, verhuisde “Morris” van Nederland naar Moerbeke.

Onze honden zijn regelmatige deelnemers aan hondenshows, maar ook als werkhond tonen zij zowel hun sociale geaardheid alsook hun moed en waakzaamheid. Bewijzen hiervan zijn het behalen van de alphatest en het werkcertificaat. Zo is “Harras” niet alleen Belgisch, Nederlands, Luxemburgs en Tsjechisch kampioen, maar is hij tevens houder van een werkcertificaat (zowel CQN als IPO ook internationaal kampioen), ook de alphatest heeft deze met glans behaald. Ook “Nevada”, met als roepnaam Hadinne, is zowel Belgisch, Nederlands, Luxemburgs, Tsjechisch kampioen alsook Europasieger en Internationaal schoonheidskampioen. Zij is ook geslaagd voor de socialisatietest en heeft het werkcertificaat in bezit. Net zoals al onze honden is ook “Igor”, met als roepnaam Bokito, een erg vriendelijk sociaal wezen waardoor ook hij de alphatest op z’n palmares heeft. Daarnaast was Bokito ook Tsjechisch, Luxemburgs en Belgisch kampioen met werkcertificaat.
Uit een met zorg uitgekozen combinatie, selecteerden we een puppy teefje “Lester” dat op 31 December 2012 werd geboren. Deze teef heeft het werkbrevet, IPO I en werd Tsjechisch Kampioen in 2017.

Intussen beoefenen wij onze bouvier hobby rustig verder en zijn wij aan een nieuwe hoofdstuk begonnen. namelijk het opstarten van een nieuwe lijn. Hierdoor kwam Mo-Jo erbij. Hij heeft Spaanse roots. Het is een plezierige, toffe hond met altijd een vrolijk karakter.

Toen in 2014 hadden we de gelegenheid ons nog een teefje te houden van goede vrienden. Dit teefje was ook afkomstig van een Spaanse lijn. Haar naam is Noa. Ze is een toffe hond met super temperament en doet het heel goed op show. Ze werd zelfs Belgisch jeugdkampioen en officieel Belgisch kampioen. Ondertussen zorgde ze reeds voor twee super nakomelingen: Spike en Pharo. Pharo heeft ondertussen zijn IPO II behaald, en ook Belgisch en Luxemburgs kampioen. Ondertussen hebben we een teefje bij een andere fokker gekocht om een andere bloedlijn te hebben. Ze noemt Roshaina, ondertussen is zij in opleiding voor africhting.

De bouvier staat centraal in ons leven en hopelijk beleven jullie evenveel plezier aan het bezoeken van onze site als dat wij genieten van het gezelschap van onze viervoetige rakkers.